Pàgina principal Actualitat Agenda Materials Grups Bibliografia Persones Grups

Els darrers Cercar Veure tots Afegir nou acte Calendari

Dades complertes de Discursos i delits d'Odi. Eines pràctiques per l'acció


Titol: Discursos i delits d'Odi. Eines pràctiques per l'acció
Data: 14-05-2017 fins: 17-06-2017
Tipus d'acte: Curso
Organitza: SOS Racisme Catalunya - Institut de Drets Humans de Catalunya
Dades de on es realitzará l'acte:
Lloc: Plataforma de formació virtual www.AulaIDHC.org
Direcció:
Població:
URL: www.idhc.org/ca/formacio/discursos-i-delictes-d-odi-eines-practiques-per-l-accio.php
Correu: cursonline@idhc.org
Contacte: 93 119 03 72
Quota: 25€
Colabora(n): Amb el finançament de l'Ajuntament de Barcelona
Descripció: Curs virtual per identificar, intervenir i prevenir l'odi des de la societat civil

Els delictes i els discursos d'odi estan a tot Europa. D'acord amb el Ministeri de l'Interior, el nombre d'accions delictives motivades per odi i prejudicis cap a membres d'alguns col·lectius (immigrants, LGTBI, comunitats religioses etc.) està augmentant, encara que només entre el 10 i el 20% dels casos són denunciats.

Mentrestant, sembla que la societat roman impassible davant l'extensió d'aquestes pràctiques i del perill que suposen per a la cohesió social. Les manifestacions verbals i visuals carregades de menyspreu o hostilitat cap a altres persones, per algunes característiques com el color de la pell, l'origen, la religió, la ideologia política, l'orientació sexual, la discapacitat física o intel·lectual etc., constitueixen un element normal en les interaccions diàries i en les relacions socials. Aquesta normalització del discurs de l'odi i les dificultats per denunciar fets concrets i la gravetat del fenomen, faciliten la comissió i justificació d'ulteriors actes de discriminació i violència, perpetuant un ordre social discriminatori. En aquest context, SOS Racisme i l'IDHC organitzen aquest curs amb l'objectiu d'aclarir els conceptes de delictes i discurs d'odi, oferint un marc conceptual i legal que permeti identificar-los, i dotar d'instruments de resposta de diferent naturalesa per tal de promoure una major reacció d'individus i col·lectius en defensa dels drets humans de les persones victimitzades.

Destinataris
Membres d'ONG, organitzacions comunitàries i moviments socials compromesos en la lluita contra la discriminació i els extremismes, de l'estat espanyol.

Membres d'entitats que treballen amb col·lectius vulnerabilizados, potencials víctimes de delictes i discursos d'odi, de l'estat espanyol.

Programa
unitat 1. COM RECONÈIXER ELS DELICTES I EL DISCURS D'ODI? EINES PER LA SEVA IDENTIFICACIÓ

unitat 2. MARC LEGAL DELS DELICTES I EL DISCURS D'ODI

unitat 3. ACTUANT CONTRA L'ODI


Modificar aquest acte - Afegir nou acte - Cercar - Veure tots - Calendari