rotulo-direccio.gif - 2922 Bytes Página principal Actualidad Agenda Materiales Cine Bibliografía Personas Grupos

Ultimos Buscar Todas Añadir nuevo acto Calendario

Datos completos de "Violència(es) a l’Amèrica Llatina; causes, conseqüències i oportunitats de construcció de pau"


Título: "Violència(es) a l’Amèrica Llatina; causes, conseqüències i oportunitats de construcció de pau"
Fecha: 29-05-2017
Tipo de acto: Seminario
Organiza: ICIP
Datos de donde se realizará el acto:
Lugar: Can Sisteré. Centre d'Art Contemporani
Dirección: Carrer de Sant Carles, s/n
Población: Santa Coloma de Gramenet
Provincia: Barcelona
Comunidad autónoma: Catalunya
URL: icip.gencat.cat/ca/detalls/Activitat_Agenda/Seminari-noves-violencies
Correo: activitats.icip@gencat.cat
Descripción:

Més enllà de les dinàmiques que caracteritzen els conflictes armats, existeixen diverses realitats socials en què els nivells de violència directa, cultural i estructural són extraordinaris. Acostumen a tenir lloc en entorns urbans on la manca d’oportunitats i les enormes desigualtats socials desemboquen en graus de frustració social molt elevats. Aquests contextos, junt amb altres factors, poden acabar configurant realitats generadores de formes de violència no convencionals, especialment entre les dones i els joves.

Amb el seminari "Violència(es) a l’Amèrica Llatina; causes, conseqüències i oportunitats de construcció de pau", l’ICIP aposta per centrar l’objecte d’estudi en les noves formes de violència i analitzar casos concrets de l’Amèrica Llatina, regió en què aquestes dinàmiques hi són presents. L’objectiu de la jornada és entendre els efectes i causes de fons d’aquest tipus de violència i reflexionar sobre les estratègies i iniciatives socials de resistència, resiliència, transformació de conflictes i construcció de pau que intenten donar-hi resposta.

El seminari s’iniciarà amb la conferència inaugural Violències no convencionals: entendre les causes i contextualitzar el fenomen, a càrrec de Luis Jorge Garay, economista expert en el cas colombià. La seguiran tres taules rodones que aprofundiran en la naturalesa i les conseqüències de les noves violències, les respostes i les polítiques per fer front al fenomen, i les estratègies de construcció de pau. Cada sessió comptarà amb experts internacionals dels àmbits acadèmic, periodístic, de la investigació i de les ONG.

"Violència(es) a l’Amèrica Llatina; causes, conseqüències i oportunitats de construcció de pau" s’emmarca dins del procés de reflexió i focalització temàtica que està portant a terme l’ICIP per tal d'identificar les línies prioritàries d'actuació.

 

 

 

Per assistir al seminari cal confirmació per correu electrònic a activitats.icip@gencat.cat o per telèfon al 93 634 74 42.


Modificar este acto - Añadir nuevo acto - Buscar - Todas - Calendario