Pàgina principal Actualitat Agenda Materials Grups Bibliografia Persones Grups

Els darrers Cercar Veure tots Afegir nou acte Calendari

Dades complertes de Introducció a la protecció internacional dels drets humans (2ª Edició)


Titol: Introducció a la protecció internacional dels drets humans (2ª Edició)
Data: 02-10-2016 fins: 30-10-2016
Tipus d'acte: Curso
Organitza: Institut de Drets Humans de Catalunya
Dades de on es realitzará l'acte:
Lloc: Curs Virtual
Direcció:
Població:
URL: aulaidhc.org/ca/cursos/introduccio-proteccio-internacional-dels-drets-humans-2-edicio.php
Correu: cursonline@idhc.org
Descripció:

El reconeixement i la protecció dels drets humans a nivell mundial és un procés que s'inicia ben entrat el segle XX, quan bona part d'aquests drets ja estaven garantits constitucionalment per alguns estats. Des de llavors, la comunitat internacional ha anat construint un extens marc normatiu en matèria de drets humans que avui dia compta amb una sòlida base jurídica i està vigent en la majoria d'estats.

Si bé la responsabilitat de respectar dels drets humans correspon a tots i cadascun dels estats, la internacionalització dels drets humans permet que la seva protecció tingui també una dimensió internacional que ha de conèixer-se i utilitzar-se.

Durant el curs analitzarem el procés d'internacionalització dels drets humans en l’àmbit universal. Estudiarem els fonaments i l'evolució dels drets humans i els seus principals sistemes de protecció internacional: el sistema de Nacions Unides i el sistema europeu. Uns instruments i mecanismes a l'abast de la ciutadania, però en molts casos desconeguts i poc utilitzats. Els participants del curs adquiriran els coneixements i habilitats per, des dels seus respectius àmbits de treball i activisme, utilitzar aquests sistemes per reclamar els drets humans.

 
Modificar aquest acte - Afegir nou acte - Cercar - Veure tots - Calendari