educació infantil...educació infantil...educació infantil...educació infantil

JOC DE LA CADIRA

OBJECTIUS:

Incrementar l'autoestima de cada membre del grup, pensar en positiu respecte a les nenes i nens de la classe.


ACTIVITAT:

Asseguts i assegudes en rotllana a terra, es col·loca una cadira al mig on s'asseu una criatura. La resta del grup la miren i es fixen com va vestida, com té els cabells, com té la cara, quin calçat porta. Després, tanquen els ulls i pensen en com s'ho han passat quan han jugat amb ella al pati o a la classe, si els ha agradat donar-li la mà per fer la fila,... i pensen una cosa que els agradi d'ella o una cosa bonica per dir-li. Per exemple: M'agraden els teus pantalons, m'agrada jugar amb tu a la cuineta, t'estimo.
La primera vegada que es fa el que més surt és la roba, però si es va fent de tant en tant, van sortint sentiments i coses més personals.
És una mica lent i no dóna temps de què passi tot el grup en una sola sessió a no ser que es limiti el nombre de coses boniques a dir a 3 o 4. És bo demanar l'opinió de criatures que se sap que no tenen gaire relació amb la que està al mig i dedicar més temps a les criatures menys integrades al grup. També es pot aprofitar per fer l'activitat el dia que celebrem l'aniversari, per tal que es porti un bon record.
La fitxa que proposem és per a què es dibuixin a la cadira quan estaven al mig escoltant al grup. Es pot fer quan hagi passat tot el grup i es pot apuntar el que més els ha agradat de les coses que els han dit.


MATERIAL:

Cadira i fitxa proposada.


PRINCIPAL